top of page
Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Mina klimatmodeller 50

Uppdaterat: 16 aug.


20240801

Uppdaterad med ERA5 240816



UAH Juli-24

Kort uppdatering igen.



Globalt blev utfallet för juli enligt UAH satellitmätningar + 0.85C, upp från +0.80C.


Det blev mycket små rörelser över hela linjen, utom för Australien som nu ser farligt nära ut att gå in i en tydligare neråtfas med efter hand fallande 30-årigt medelvärde, men ännu osäkert även där.


Rekylen infann sig inte oväntat och nu ligger fältet öppet för kommande utvecklingar. Om/när det fortsätter neråt vore det naturligt med något större kliv efter hand, men en första fas, inkl. rekyl kan mycket väl dra ut tidsmässigt, vilket är det vanligaste, och är det en större våg neråt som påbörjats kan det också ta tid innan större "momentum" nås. Time will tell.


Och fortsatt har vi inga säkrare bekräftelser på en avslutad större eller mindre fas, förrän etablering sker under +0.20C, -0.25C resp -1.0C, d.v.s. enligt tidigare rader.


(klicka i bild för större format)











"..... reaktionerna i diagrammet för de dagliga marknära temperaturerna enligt Temperature.Global kom in på naturligt och mycket exakt ställe både i tid och nivå enligt förra kapitlet och även denna gång gick det att förutse en tydlig reaktionspunkt i dagligt perspektiv, som mycket väl kan vara den slutliga vändningen för mycket lång tid. Kanske t.o.m. för evig tid, men det får analyseras vidare beroende på vilka alternativ naturen väljer....."


..... skrev jag i juni för denna mätserie, som således inte täcker riktigt hela klotet, och utvecklingen neråt fortsätter ca som förväntat och naturligt i sina reaktioner som ni ev. kan ana enligt bilden, men ännu är det på tok för tidigt att "veta" huruvida detta var en topp för mycket lång tid. Därför upprepar jag tidigare rader:


"..... En avslutad lite längre cykel på mer än några månader indikeras enligt denna mätserie vid ev etablering under ca +0.44F, där en första indikering på avslutning av en kortare cykel sedan februari ligger vid etablering under ca +0.86F. Sker etablering under ca -1.16F, d.v.s. något under botten i början av 2022, ligger fältet öppet för betydligt större nedgångar....."




Sammanfattande slutsatser enligt Teknisk Analys

Jag har gjort en kortare sammanfattning av tidigare kapitel, för dem som inte vill läsa många och långa förklaringar, vilken kan ses via länken:

Jag avser uppdatera denna efter hand som utvecklingen fortskrider.



Copernicus - ERA5 (Ground+2m) (Juni-24)


EU/Copernicus justerade data för marknära mätningar under juli-24 visar på en mycket likartad utveckling jmf UAH.


Även här är det en markant skillnad mellan den globala utvecklingen inkl. de "centrala" delarna av jordklotet närmast ekvatorn, jämfört med områden närmare polerna, vilket ger bilden av en påbörjad avkylande utveckling för längre tid. Transporten av varmare luftmassor mot området kring polerna ser ut att avta och ej förmå bidra till fortsatt positiv uppvärmning, vilket således riskerar att utarma hela den globala klimatutvecklingen genom begynnande förluster i kyligare regioner, där både Arktis och Australien ger fog för dessa farhågor sedan många år och på sikt framöver.


Och som tidigare:

Den preliminära tolkningen är således som tidigare och likt den för UAH att vi sannolikt nått en större cykeltopp men ännu återstår att få det bekräftat.

Globalt inträffar detta först vid ev. etablering under ca +0.25C och mera tydligt under ca -0.10C.

Den riktigt stora "katastrofen" kan anas först vid etablering under ca -1.0C, d.v.s. ca som för UAH."







----------------------------------------------------------------------------------------------


Några summeringar av tidigare inlägg och slutsatser ( + referens till tidigare inlägg):  

 

- Klimatet kan analyseras och förutses långsiktigt, ofta i detaljer och följer naturliga mönster sedan årtusenden (kapitel 1 och framåt, kapitel 34).


- Förutom grunderna enligt de så kallade vågrörelserna rör sig klimatet i korridorer (ML-kanaler) vilka kan ses som begränsningslinjer och ange riktningen på rörelserna, så länge de pågår i resp. fas, både i kortare och längre klimatcykler (ex. kapitel 1, kapitel 18 och kapitel 34).


- Naturen upprepar sig i ett fåtal mönster enligt matematiska samband, vilket ger möjlighet att tolka utvecklingen och förutse framtiden i olika steg (ex. kapitel 3 och 15).


- Klimatet ligger i en långsiktig (många miljoner år) relativ brant utveckling neråt, där rekylerna (korrektionsperioderna) varit begränsade innan nya lägre nivåer infunnit sig vilket kan förväntas fortsätta enl. nuvarande signaler. (ex. Kapitel 3, 8 och 23).


- Vi har starka signaler om att en långsiktig cykel från mer än hundra år sannolikt är nära en topp, eller har passerat en sådan, och utvecklingarna hittils har mycket exakta inbördes vågrelationer, vilket kan studeras i bl.a. USA och Sverige enligt långa mätdata. (kapitel 18 och 34, 46). Alla tillgängliga långa mätdata (okorrigerade) för ex England, Island, Sydeuropa, Australien, Sydafrika m.fl. ser ut på motsvarande sätt med relativt små variationer. De längre temperaturkurvor som redovisas i media saknar motsvarighet enligt mätdata från verkligheten.


- De riktigt långa klimatcyklerna från exempelvis 800-talet indikerar samma regelbundenhet som de från 1800-talet (kapitel 23).


- Utvecklingen sker i återkommande cykler, där 610 och 377 månader resp 610 och 377 år (Fibonacci-tal) ser ut att vara de tydligaste och viktigaste, enligt naturens egna rörelsemönster men både kortare och längre cykler kan återfinnas i mätdata. (kapitel 15, 23, 42, 48).


-Toppen 2016 visade sig till slut vara en tillfällig topp globalt och i centrala delar av hemisfärerna, medan de höga latituderna fortsätter uppvisa en vikande utveckling, och det återstår att analysera var denna cykel i klimatrörelserna sedan slutet på 1900-talet finner sin topp och ev. vad detta pekar på för samband i utvecklingen (kapitel 42).


-Alla korrektioner likt den vi befinner oss i senaste århundradena är som starkast i sin avslutande fas. (Kapitel 43 och framåt)


- Avgörande för indikationer på utveckling mot eventuell ny mindre eller större istid erhålls först vid etablering under cirka -1,0C men etablering under ca -0.25C skulle vara ett första större långsiktigt svaghetstecken. Detta har att göra med hur stora rekyler som är normala innan de sannolikt övergår till motsatt trend, enligt tolkningen av vågrörelserna.


-------------------------------------------------------------------------------------------

Har ni synpunkter eller frågor?

Skriv till mig på: alvar.nyren@gmail.com 

 -------------------------------------------------------------------------------------------


Länkar:


Tidigare kapitel:

https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-18  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-17  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-16  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-15  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-14  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-13  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-12  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-11  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-9  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-8  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-7  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-6  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-5  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-4  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-3  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-2  https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-1     





Grunderna i klimatfrågan, enkelt och bra beskrivet

 

Sagan om Sverige, det tropiska klimatet förr


Jordens klimatvariationer


Vad säger den icke politiska och oberoende vetenskapen?


Vetenskapliga felsteg


Fakta, vetenskap och förfalskningar


Klimatskeptiker men inte högerextrem


Öppet brev 240604


Öppet brev 190206 Fri forskning och debatt https://drive.google.com/file/d/19UGni_6eqcGTsrVhv_m6P4dmT4yaUb3_/view  

281 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page