top of page

Mina klimatmodeller 49

Uppdaterat: 30 juli



240702

Uppdaterad med ERA5 240713

Uppdaterad med UAH Global Land 240713




UAH Juni-24

Kort uppdatering.


Globalt blev juni månads utfall enligt UAH satellitmätningar + 0.80C, ner från +0.90C.


Det blev relativt små förändringar under månaden och något ombytta roller, d.v.s. södra hemisfären sjönk något mera medan Arktis och USA rekylerade upp.


Den preliminära bedömningen är att en viktig "cykeltopp" globalt sattes under hösten 2023 och därefter utvecklades en s.k. oregelbunden korrektion som gick något högre därefter.

En mindre rekyl uppåt inom kort skulle inte överraska men sannolikast är att vi sett en topp för mycket lång tid, eller mera.


Och fortsatt har vi inga säkrare bekräftelser på att detta är en riktig tolkning förrän etablering sker under +0.20C, -0.25C resp -1.0C, d.v.s. enligt tidigare rader.



(klicka i bild för större format)


Sammanfattande slutsatser enligt Teknisk Analys

Jag har gjort en kortare sammanfattning av tidigare kapitel, för dem som inte vill läsa många och långa förklaringar, vilken kan ses via länken:

Jag avser uppdatera denna efter hand som utvecklingen fortskrider.



Copernicus - ERA5 (Ground+2m) (Juni-24)

EU/Copernicus justerade data för marknära mätningar under juni-24 finns nu tillgängliga och gav inga större förflyttningar, men tropikerna som tidigare vände ner på förväntat ställe fortsatte tydligt neråt. Och även här ser områden nära polerna att leda utvecklingen mot ett kallare klimat framöver


Den preliminära tolkningen är således som tidigare och likt den för UAH att vi sannolikt nått en större cykeltopp men ännu återstår att få det bekräftat.


Globalt inträffar detta först vid ev. etablering under ca +0.25C och mera tydligt under ca -0.10C.

Den riktigt stora "katastrofen" kan anas först vid etablering under ca -1.0C, d.v.s. ca som för UAH.










258 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page