• Alvar Nurre Nyrén

Mina klimatmodeller 1

Uppdaterat: 9 apr 2020

Eftersom jag är övertygad om att klimatet varierar av naturliga orsaker och att människan saknar ett reglage för detta, bara för att fakta från verkligheten säger så i vetenskaplig mening; är det också för mig naturligt att tro att rörelserna låter sig analyseras och i viss mån prognostiseras.

(https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/det-teoretiskt-om%C3%B6jliga)


Jag påstår INTE att jag själv klarar det fullt ut av olika orsaker jag kommer att ta upp, men med tillräckligt dataunderlag och datakraft och vassare hjärnor än min, (kanske AI?), kommer människan med tiden att förstå hur klimatet kan tänkas ta sig fram. Enligt olika alternativ och ibland under olika lång tid framåt. Ungefär som med väderprognoser fast på längre sikt. Och ungefär som med dessa, ju längre bort desto svårare. Ibland och ofta rätt och ibland helt eller delvis fel. Och i varje fall betydligt bättre än med dagens för länge sedan förbrukade klimatmodeller. I vetenskaplig mening.


Jag tror så för att jag under ca 23 år på heltid själv hållit på med teorier för hur naturliga utvecklingar sker och hur man ev kan få en uppfattning hur de kommer att upprepa sig och variera i framtiden. Redan de gamla egyptierna var inne på motsvarande tänk för flera tusen år sedan och matematiker och analytiker har därefter fortsatt utveckla denna vetenskap jag torftigt försöker använda, men också har så mycket nytta och glädje av.


För att i alla fall göra ett försök att belysa och väcka intresset för potentialen i lite andra sätt att tänka kring dessa frågor skall jag ändå skissa på några rader i frågan så får var och en bedöma vad hen vill tro om detta och i bästa fall föder det intresse för lite seriösare forskning med resurser av åtminstone någon promille av en promille av vad de förfallna klimatmodellerna kostat oss hittils till ingen nytta.


Korkat dumt? Ja, kanske, men jag ger mig inte förrän jag insett det själv.

Och då kan det ta tid!


Del 1:

https://drive.google.com/open?id=1AWJGK03J5riiFf0LUn5O_mgPLmUD8sNv


Del 2:

https://drive.google.com/open?id=1xlx7p_FyoHldEyN2tXuvZvnmQfKYAtDv

472 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla