• Alvar Nurre Nyrén

Mina klimatmodeller 5

Uppdaterat: 3 juni 2020

Uppdatering idag 200602 av cykelanalysen efter maj månads UAH-värde (satellitmätningar) som blev +0,54. Upp från +0,38.


En rekyl alt vändning infann sig till slut och det betyder enl min tolkning att vi ännu ej fått någon signifikant lägre botten men ligger kvar i den nådåtgående trenden. Blir det notering över +0,76 återgår vi till en stigande trend medan om det blir notering under +0,38 har vi en bekräftad nedåtgående trend, kortare eller längre.


Allmänt kan sägas att det är naturligt med skarpa och branta rekyler i branta nedgångar och vice versa.


Det kan mycket väl eller snarare sannolikt vara så att det vände kring dryga +0,32 då ett s.k. Fibonaccisamband och mittpunkt på den nedåtgående "högaffeln" befinner sig där, men det vet vi inget närmare om så länge man får nöja sig med månadsvisa avläsningar, och spelar kanske mindre roll då det trots allt är huvudriktningarna och de större rörelserna och vändningarna som är intressanta.


Jag visar programmets tolkning som jag delar i stora drag och värdet vid senaste topp - PTI 14 betyder att det är mycket små chanser (negativa utsikter under PTI 34) för ett högre värde i denna sekvens uppåt än det vid siffran 3, vilket ofta visar sig vara korrekt efter hand, men naturligtvis inte uteslutet.


Den preliminära tolkningen är således t.v. att en mindre alt större fas neråt påbörjats men vidare konfirmation krävs för lite större visshet.


Senaste serien 1,2,3 kan således bytas ut mot en A,B,C-sekvens om trenden fortsätter neråt utan högre noteringar enl ovan.

I övrigt enl tidigare avsnitt i serien ang dessa tolkningar enl urgamla härledningar av naturliga rörelser i naturen. Finns på:


https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-4

https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-3

https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-2

https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-1

409 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla