top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Guld och silver 200414 ca kl 19

Det blev ytterligare lite sprutt i ädelmetallerna, och det bästa av allt är att det ev inte är slut med detta. Guldet är iofs i behov av återhämtning sett till indikatorerna och stötte idag på sitt kritiska område innan det slog hövve i taket för en stund, men då kraften är så stor som idag ända fram till stängning talar mera för en fortsättning uppåt inom kort. Blir det så kan vi ev ha passerat de lätta cumulusmolnen på lägre höjd och ev höja blicken mot cirrus-skiktet en bit upp mot tropopausen. Jag tänker på färgbanden överst i bild, det sk MOB-området, som hänför sig till tidigare rörelser fram till toppen 2011, och vi ligger ganska exakt på schedule för att ev nå fram i tid eller tom tidigare. En eller flera rekyler är naturlig här eller senare men så länge det inte handlar om mer än enstaka dagar i backläge finns god chans till fortsättning. Jag har inte så stor uppfattning just nu hur högt vi kan nå men ni ser ev på bilden ungefärliga områden av intresse.

Men när det är slut och vi gör lägre markerade toppar kan det också vara slut med det roliga för längre tid, ung som i inlägget ang Fermenta/Tesla, så det finns anledning att återkomma. Att ta hem delar av ev vinster är sällan fel i rusningar som dessa, men min gissning är således att vi har mer, alt mycket mer att ge i stigningen uppåt redan snart. Kanske vi är inne i en trea av en trea? I så fall finns det förmodligen gott om bränsle kvar att gasa med.

Skulle det mot förmodan dratta under ca 1650 inom kort skulle det def signalera om tveksamheter ang fortsatt styrka.




Silvret så lite håglöst ut på morgonen men repade mod desto mer vartefter dagen gick till en slutlig tätplats i racet uppåt. Indikatorerna är i gynnsammare läge än för guldet, men då fallet tidigare varit av det större slaget gissar jag att nervositeten blir påtaglig så snart inte guldet svarar upp, men tar vi oss över ca 18 efter hand talar ändå mera för att vi på sikt har betydligt mera att ge. Rekyler vore naturligt senast upp mot ca 17.80 och noteringar under ca 14.60 vore klart obra. I övrigt enl bild.




15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page