top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Börsen 240404



Det hackar lite i uppgången men ännu har vi inga tecken på en avslutad större delvåg. Om/när det vänder bör det bli en markerad nedgång efter hand så det bör bli ett avgörande som i så fall syns mera tydligt relativt kort tid efter en ev. topp.

Intrycket är fortsatt att vi är nära en större rekyl eller vändning, men inga tydligare tecken.

Olja och metaller har tagit fart och detta trots en relativt stark USD och vi är även här i ett lite avgörande läge som det ser ut just nu.


USA-Russel 3000

Det allra bredaste indexet i USA, RUA, har ännu inte visat vad nästa steg i utvecklingen skall bli och fortsatt gäller ca 3000 resp ca 2650, uppåt resp neråt som "signalnivåer" och det är således fortsatt ett rel. avgörande läge och det kan ta fart neråt när som helst. Ännu inga tydligare sådana tecken dock.


(klicka i bild för större format)



USA S&P500

SPX är framme vid sitt tydligare tak och ev etablering över ca 4270 skulle kunna innebära nya kliv medan det tidigare sagda gäller, d.v.s. ....4600-4580 ser fortsatt helt avgörande ut vid ev rekyler, med ca 4800 som första negativare signal.



Nasdaq Comp, IXIC:

Tekniksektorn med IXIC ser fortsatt ut att sikta mot ca 17450, eller högre....

....skrev jag senast men teknikaktierna har inte tagit sig högre utan slår sidledes. För ev rekyler gäller därför även det tidigare:

....... Under ca 1400 ser det roliga ut att vara slut med ca 1500 som ett första svaghetstecken....

men några signaler om sådant syns ännu inte till.


Sverige OMXSPI:

Ang Sverige, OMXSPI skrev jag:

.... 970 ser fullt möjligt ut ....

....och vi har nu anlänt till detta område med ca 976 som högst hittils, vilket också utgör en relativt tydlig taknivå så här långt. En vändning ner skulle vara naturlig inom kort men ev etablering över ca 980-990 kan ge nya kliv, vilket ser mindre sannolikt ut i närtid.

Ca 900 resp ca 840 pekar på större nedgångar fortsatt.


OMXS30:

Ca 2600 vore inte onaturligt men vi har just varit uppe vid naturlig vändningsnivå enl bild så en tydligare nedgång är ev. inte långt borta och mittlinjen i ML-kanalen talar för små chanser till stora kliv ytterligare, men fullt möjliga beroende på USA mm. Och fortsatt gäller att

.....ev etablering under ca 2250 skulle visa att det bär vidare mot ca 1950 eller betydligt lägre på längre sikt. Redan under ca 2380 börjar det nagativa ta över enligt nuvarande vågor....



Treasury Yield 10 Years (^TNX):

....De långa räntorna visar alltmer svaghet, men ytterligare uppslag mot ca 4.40 skulle inte vara onaturligt. Under ca 3.90 skulle peka mot 3.60 eller lägre medan etablering över ca 4.40 skulle visa på ny rysare där ca ca 5.25 absolut inte får tas ut, och det är svårt att se ett sådant scenario just nu. .......

Vi fick en ytterligare liten uppgång mot ca 4.40 och en fortsatt nedgång ser nu mera naturlig ut än det motsatta, men förutsättningarna är ca desamma som tidigare och enligt ovan.



USA-dollar USD:

....USD är nu i avgörande läge efter relativt makliga rörelser sedan senaste botten i december där bilden nedan nog bättre beskriver utvecklingen är förra bilden jag visat. Etablering under ca 102 skulle peka mot betydligt lägre nivåer med ca 100 som ett motstånd på vägen, medan en vändning upp skulle kunna ge snabbare klättringar vidare mot ca 109 och mittlinjen i ML-kanalen. Jag lutar mot ny uppgång inom kort men är mycket osäker och litar mera på vad ML-korridorerna ger för signaler......

.... Skrev jag i förra inlägget och vi fick en uppgång men bara tillfälligt och det hela är inte avgjort ännu, vilket jag tror framgår av bilden. Det ser fortsatt mera sannolikt ut för ytterligare uppgångar inom kort, igen, men vi är ev i ett avgörande läge så det tidigare gäller.



Guld:

..... prel. tror jag området vid ca 2250 blir svårforcerat. Över ca 2250 skulle det kunna att fortsätta rusa om så skulle bli fallet.....

Guldet har visat mycket ovanlig styrka sett till indikatorer mm och tillfälliga uppgångar i USD har inte bromsat märkbart, som omväxling. Vi är uppe i 2325 hittils och går det igenom ca 2350 kan det även bli tal om 2500 eller betydligt högre, men i vanliga fall skulle jag ge detta scenario små chanser att lyckas. Uppgångar föder uppgångar så jag kan mycket väl få fel igen. USD kommer trots allt att vara avgörande vid ev större utslag gissar jag, men väljer USD att rasa vidare kan det mycket väl dra på vidare uppåt. Sjunkande räntor har också eldat på optimismen enligt analytiker, så det finns flera avgörande faktorer än USD som kan påverka.

Ev etablering under ca 2100 skulle peka på att uppgången är över för längre tid, med små chanser till mer än misslyckade försök till nya toppar.



Guldbolag GDX

Index för de större gruvföretagen inom ädelmetallerna i USA har inte rosat marknaden senaste åren, men återhämtat sig i någon mån senaste veckorna. Faktiskt ser det ut som en tillfällig uppstuds ännu och så länge inte området 38-40 bryts igenom kvarstår detta, med lägre alternativ till vändning enligt bild. Över ca 40 skulle såklart visa på fortsatt styrka.

Ev börsnedgångar i stort kommer sannolikt att påverka även dessa bolag negativt.



Silver:

.....Den långa ML-kanalen enligt bild ger fortsatt visst hopp, så även silvret skulle kunna accelerera.....

Silvret tog chansen likaså och drog på uppåt. Jag gissar att området kring 30 blir övermäktigt om vi når så långt och öht når högre än nuvarande topp, men ca 33 skulle möjligen hinnas med innan det vänder ner. I vanliga fall, men så länge silvret håller sig över ca 25 kan det överraska mig igen.



Bitcoin:

..... jag är mera benägen att tro på en skarp vändning ner just nu. Vi lär inte behöva vänta så länge på besked, men ev etablering under ca 32T skulle ånyo peka mot riktigt låga nivåer. ....


Vi fick en skarp vändning ner, men inte från den punkt jag själv trodde på senast, utan snarare den mera naturliga ML-linjen enligt bilden. Anledningen till mitt antagande var att rekylen inledningsvis (B-våg?) gick lite väl långt utanför ML-korridoren men det ser ut som den naturligaste sträckningen ändå var den rätta. Jag avskriver inte nya större uppgångar ännu och innan etablering under ca 55T sker, och det visas fortsatt en viss styrka i marknaden. Utbrott över ML-mittlinjen och ca 80T skulle kunna ge nya rusningar men just nu talar mera för en fortsättning neråt inom kort, eller efter lite sidledes slagningar.



Brent Crude Oil:

Oljan reagerade på sitt tidsintervall och tog lite mera fart än tidigare. Jag tror på ytterligare steg upp mot ca ML-mittlinjen, men vi är vid en motsvarande "del-linje" och ev vändning ner under ca 85 och senare 79 skulle peka på mycket lägre nivåer.





53 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page