top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Börsen 240310

Marknaden väljer fortsatt att ta in övervägande goda nyheter och avslutningar kan som sagt bli i princip hur starka som helst så logik har mycket liten vikt i dessa perioder. Till dess det vänder, då det blir det omvända.

Vi har ca just här ev. ett nytt litet avgörande läge om man ser till USA och sannolikt kommer det att styra övriga börser. Men lyckas det ta sig högre är det fritt fram för vidare klättringar kan man gissa.


USA-Russel 3000

Jag börjar med det allra bredaste indexet i USA eftersom det är det jag tänker på när jag nämner ett ev. avgörande läge.

Bilden talar nog för sig själv och just nu ser intervallet för utfallet härefter ut att vara ca 3000 resp ca 2650, uppåt resp neråt.

Över ca 3000 kan det även bli tal om större kliv och rusningar om det skulle ske, och det hela ser för tillfället ut som en ev. en avslutning av hela uppgången sedan 2009, eller tidigare.


(klicka i bild för större format)


USA S&P500

SPX kämpar framgångsrikt med sitt motståndsområde och visar så här långt ingen svaghet. Även här visar den kortare ML-korridoren på ett avgörande inom rel kort tid, där ev högre noteringar kan innebära ännu starkare avslutning.

4600-4580 ser fortsatt helt avgörande ut vid ev rekyler, med ca 4800 som första negativare signal.


Nasdaq Comp, IXIC:

Tekniksektorn med IXIC ser fortsatt ut att sikta mot ca 17450, eller högre.

Under ca 1400 ser det roliga ut att vara slut med ca 1500 som ett första svaghetstecken, men några signaler om sådant syns ännu inte till.


Sverige OMXSPI:

Sverige, OMXSPI har en bit kvar till tidigare topp från årsskiftet 21/22, men har gått starkare än jag trodde, där det inte längre ser omöjligt ut att bryta tillbaka in i stigande kanal. USA avgör men 970 ser fullt möjligt ut i så fall och ev högre vid "tokbörser" därborta.

Etablering under 840 skulle ge kraftigt negativa signaler och under ca 710 är det nog kört för lång tid, om det skulle inträffa. Ca 900 är den första ev varningen.


OMXS30:

De största bolagen i OMXS30 visar på styrka och siktar närmast på ca 2600 eller högre. Ev etablering under ca 2250 skulle visa att det bär vidare mot ca 1950 eller betydligt lägre på längre sikt. Redan under ca 2380 börjar det nagativa ta över enligt nuvarande vågor.


Bankindex i USA, BKX:

Bankerna i USA närmar sig nu ett kortsiktigt avgörande och ev etablering över ca 103 skulle vara positivt och ev räcka mot vidare uppgång mot ca 125, men just nu är jag skeptisk. Kommer även att ha betydelse för övriga USA-index, såklart. I övrigt enl tidigare rader.


Treasury Yield 10 Years (^TNX):

De långa räntorna visar alltmer svaghet, men ytterligare uppslag mot ca 4.40 skulle inte vara onaturligt. Under ca 3.90 skulle peka mot 3.60 eller lägre medan etablering över ca 4.40 skulle visa på ny rysare där ca ca 5.25 absolut inte får tas ut, och det är svårt att se ett sådant scenario just nu. Fokus kanske snarare vänder mot snabbare nedgångar i en ev vändande marknad med svagare utsikter? Oavsett vilket, mycket viktigt och intressant i mina ögon.


USA-dollar USD:

USD är nu i avgörande läge efter relativt makliga rörelser sedan senaste botten i december där bilden nedan nog bättre beskriver utvecklingen är förra bilden jag visat. Etablering under ca 102 skulle peka mot betydligt lägre nivåer med ca 100 som ett motstånd på vägen, medan en vändning upp skulle kunna ge snabbare klättringar vidare mot ca 109 och mittlinjen i ML-kanalen. Jag lutar mot ny uppgång inom kort men är mycket osäker och litar mera på vad ML-korridorerna ger för signaler.


Guld:

Guldet vände upp vid sitt kritiska område och gick oväntat starkt uppåt. USD avgör sannolikt även denna gång men prel. tror jag området vid ca 2250 blir svårforcerat. Över ca 2250 skulle det kunna att fortsätta rusa om så skulle bli fallet. En rekyl vore naturlig inom kort men under ca 2070 skulle kunna peka mot ca 1950 eller lägre, dvs att hela uppgångscykeln är över, och jag är själv spänd på utfallet.



Silver:

 ....Så länge etablering under ca 21 inte visar sig är det fortsatt ovisst, och skulle det orka över ca 26.30 är det åter positivt....

Silvret höll sig över 21 men har inte visat samma styrka som guldet och gränserna ligger kvar i stort sett. Kliv över 26.30 och även över 27.30 och 28.30 vore mycket positiva signaler men just nu är det mindre sannolikt. Den långa ML-kanalen enligt bild ger fortsatt visst hopp, så även silvret skulle kunna accelerera. USD avgör nog som sagt.



Bitcoin:

BTC fortsatte omgående vidare och tog sig utan problem över 55T. Bilden är dock något annorlunda mot tidigare och det ger ett ev avgörande läge härifrån enligt bild. Över detta område har vi ev passerat mittlinjen av en längre ML-korridor vilket skulle kunna ge fortsatta rusningar, men jag är mera benägen att tro på en skarp vändning ner just nu. Vi lär inte behöva vänta så länge på besked, men ev etablering under ca 32T skulle ånyo peka mot riktigt låga nivåer. Sannolikt stora rörelser oavsett således.


Brent Crude Oil:

Oljan rör sig mycket lite och trögt men gnetar på sidledes, och så länge inte etablering under ca 75 sker ser det ut som väntan på lite starkare uppgångar. Tiden indikerar ev att det snart kan vara dags, men mycket osäkert, och stora krafter försöker sannolikt hålla priset nere. 102 ser ut som ett större motstånd om det tar fart, och i övrigt enl bild.


34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page