top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Börsen 240211

Det fortsätter starkt i USA och rekylerna är små och tar bara enstaka dagar innan nya toppar nås. Detta pekar på att vi kan vara inne på "övertid" i vågutvecklingarna med förlängda vågor, men det kan pågå i princip hur länge som helst så det är bara att följa utvecklingen och notera ev allvarligare brott av viktigare nivåer. Europa har repat mod på sina håll utan att orka bryta igenom viktiga nivåer ännu, men här hemma ser det fortsatt ganska blekt och kraftlöst ut, utan att släppa taget.


USA - S&P500:

Inga negativa nyheter sätter avtryck och sentimentet är minst sagt starkt. Fortsatt indikeras ca 5090 och över denna nivå kan det mycket väl bli fortsatta kliv uppåt innan det i så fall vänder neråt med kraft så småningom, enligt regeln ju starkare uppgångar desto starkare korrektioner. Girighet och rädsla ni vet, som vanligt. Första ev. varning är stängningar under ca 4800 och etablering under ca 4600 skulle visa på mycket större och längre korrektioner, alt övergång till större nedåtfas.


(klicka i bild för större format)


Nasdaq Comp, IXIC:

Teknikbolagen har sina större motstånd kring tidigare topp vid 16212 och sedan står ev ca 17450 på tur, och motsvarande kritiska nivåer neråt ser ut att finnas vid ca 15000 resp ca 14200 enligt nuvarande vågutvecklingar.


Sverige OMXSPI:

Vårt breda index reagerar ännu negativt vid viktiga nivåer men tar det sig vidare gäller det att ta sig över ca 925 och senare ev ca 970. Just nu ser det långsökt ut att ta sig över ML-mittlinje och tillbaka in i den längre ML-kanalen enligt bild men det kan ändras. Neråt gäller att inte etablera sig under ca 840, då det kan vara kalkat för längre tid om så skulle bli fallet. Inte alls lika starkt som USA således.


OMXS30:

Storbolagen visar stora svårigheter att nå högre och här är det ca 2445 resp 2605 som hägrar om det skulle lyckas. Ett "släpp" neråt skulle inte överraska innan det etablerat sig över ca 2445 och ev etablering under ca 2250 skulle vara en första katastrof om så sker, enligt nuvarande utseende. USA lär visa vägen.


Bankindex i USA, BKX:

Bankerna i USA fortsätter att oroa men har ännu hållt sig flytande och nu gäller att nå över ca 97 igen och sedan 102-104. Långsiktigt ser det kusligt ut fortsatt men kan således nå högre ännu. Etablering under ca 89 skulle ge nya rysningar och ev peka mot ca 65 eller lägre, men det finns några viktiga motstånd däremellan att hoppas på i så fall, och framför allt ca 78.


Treasury Yield 10 Years (^TNX):

..... fortsatt kan det räcka med en mindre nedgång och sedan ny högre uppgång under mycket längre tid...

Det blev en begränsad nedgång innan det vände upp och fortsatt är det oroande och osäkert. Ev stängning över ca 4.30 skulle ev ge nya körare mot ex ca 4.80-5.00 och högre än ca 5.25 så skulle nog fälla börserna rejält. Jag gissar ändå på att det kroknar senast kring ca 4.30 men är som sagt mycket osäker innan senaste bottnar passerats neråt.


USA-dollar USD:

USD ser ut att ha tagit sig ur en viktig korridor men hela området 105-109 ser vanskligt ut just nu. Det ser mest troligt ut med nya rekyler senast vid ML-mittlinje men USD måste även tappa ca 102 för att visa på fortsättning neråt, ex mot 98 eller betydliogt lägre. Över ca 109 pekar helt klart på även högre höjder, men just nu mindre sannolikt.


Guld:

Guldet uppvisar ingen större styrka och ca 1990 ser ut som ev sinal på fortsättning neråt. 2075 resp 2125 ser ut som de största motstånden om det skulle orka högre.

Fortsatt inga klara signaler dock.


Silver:

Silvret slår sidledes och liksom guldet är det något mera sannolikt med lägre efter hand. Så länge etablering under ca 21 inte visar sig är det fortsatt ovisst, och skulle det orka över ca 26.30 är det åter positivt. I övrigt enligt bild.


Bitcoin:

BTC tog åter fart på naturligt ställe men nu börjar ev de lite mera svåra biten. ML-mittlinjen är ev första hindret och sedan området kring ca 55T. Ca 34T är fortsatt viktigt neråt. Det ser mera ut som fortsättning uppåt för tillfället, men osäkerheten och risken växer.



Brent Crude Oil:

....Oljan Brent har tagit tid på sig men tar nu ev fart. För att inte vända till negativt utseende bör den hålla sig över ca 75 och även mittlinjen kan bli problematisk om det fortsätter uppåt men just nu ser det rimligt ut med längre uppgångar än så om ca 84 klaras av....

... Skrev jag senast och det fortsatte något uppåt men orkade inte bryta igenom ca 84. Fortsatt ser det sannolikt ut att det tar fart uppåt men signalerna uppåt resp neråt ligger nu kring ca 87 och 75. Över ca 87 kan det i så fall bli lite större kliv.



33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page