top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Semafo 190622

Om guldet ser ut att kliva på lite väl snabbt ser Semafo ännu mera tidigt ute, men slutsatserna är även här att det inte går att säga var det kommer en återhämtning. Det vore mycket motiverat med en rekyl eller sidledes förflyttning senast från området kring 40-43 i Sverige men ännu ser räckvidden på sikt ut att sträcka sig betydligt högre.


I diagrammet över SMF.TO i Kanada kan ni se det mycket karakteristiska styrketecknet på sk löpande eller oregelbundna korrektioner jag nämnt tidigare som ser ut som "spjälstaket" vilket är osedvanlig styrka, men det lite luriga är att även en sådan period ofta avslutas med en kraftigare och snabb rekyl neråt. Det är dock mera sällan denna snabba nedgång ej följs av ett nytt försök till nya toppar så man får en ny chans oftast att se huruvida en lite tydligare lägre topp hinner formeras. Ännu inga sådana tecken således.

Ett första större tecken på svaghet eller återhämtningsperiod vore ev utfall ur den brantare "högaffeln" men bör rimligen följas av nya uppgångsförsök efter någon/några veckors rörelse sidledes eller snett neråt.

Tar sig SMF.TO över ca 45 ser det ännu mera ljust ut med betydligt högre nivåer inom räckhåll, men bör knappast nås utan minst några dagars tvekan.



25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page