top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

OMXS30 och OMXSPI 190202

Utvecklingen på börserna är som så ofta gastkramande för en nörd som mig. Inte minst i perioder när det inte bara tuffar på i en riktning utan blir snabba och stora scenförändringar. OMXS30 tog sig efter många försök och rekyler till slut över det svåra hindret vid 1505 och är nu framme vid nästa teoretiskt intressanta området kring knappa 1530. Vanliga vändningsintervall, sällan helt exakta som sagt, ligger just kring ca 38%, 50% resp 62% men det finns flera till som ni ev kan se. En tumregel är också att når man över ca 78% så kommer man sannolikast upp nära tidigare topp, eller längre. Det som gör att jag fortsatt tror på att detta bara är en rekyl i en fortsatt nedgång är den skarpa vändningen upp efter den kraftiga nedgången, utan stora rekyler vilket gör det mera sannolikt att detta är en avslutande sk C-våg uppåt innan nya fall, men det finns betydligt flera alternativ vid ex slagiga utvecklingar sidledes osv, som kan uppenbara sig efter hand. Men en ny våg uppåt, om det mot förmodan skulle vara det, är sällan så här kraftfull utan mera tvekande inledningsvis. Och jag kan ha fel såklart.


Därtill kan infogas utvecklingen för OMXSPI (iband benämnt SAX-index) som eg är det viktigaste indexet, då det omfattar så många fler aktier och därför större del av marknaden. Det är ju massbeteenden man studerar i dessa våganalyser.

För SAX ligger intressant område just här runt 566 och nästa kring 579 enl bild.


Det går att blanda in en massa andra faktorer som tid och datum osv men dessa nämnda är de viktigaste för mig just nu. För intresserade så är dock de svarta vertikala strecken i de färggranna banden av stort intresse då de ofta ger reaktioner rel exakt som ni ev kunnat se. Tillfälligt eller mera permanent, och oavsett om utvecklingen hunnit exakt dit.





22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page