top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Guld och silver 200826 ca kl 15

Ädelmetallerna vände ner som man kunde ana och det visar lite av styrkan i Elliott-teorierna att man ibland med rel stor sannolikhet kan ana var toppar och bottnar kan uppenbara sig rel nära efter att det vänt. Tyvärr inte alltid.

Nu närmast återstår att se huruvida det är en bestående topp som identifierats eller om det finns mer att ta på ovansidan.


Osäkerheten är stor just nu, men ev etablering under 1830 skulle ge en mera negativ bild. Jag lutar fortsatt mot högre noteringar efter hand och skulle vi ta oss över tidigare topp mer än tillfälligt kan det ev bli fråga om stora kliv och det skulle lätt kunna bli ett snabbare förlopp uppåt. Men där är vi inte ännu.


Läget i silvret gör det lite extra kluvet och ev en tillfällig broms, då silvret naturligast borde behöva mera tid att vila ner sig (se OSC-indikatorn) inför nya attacker uppåt men dagens datum är i alla fall i guldet en möjlig sk reaktionsdag för en ev tillfällig lågpunkt.


Jag återkommer om möjligt då det ev visat sig lite tydligare vilket som blir nästa vägval och det kan som sagt ta lite eller mycket mera tid. Ca 1830 och ca 1808 resp tidigare topp är de tydligaste gränsindikatorerna för tillfället i guldet och för silvret ligger motsv gränser kring 22.00 resp tidigare topp.






34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page