• Alvar Nurre Nyrén

Climategate 2

Uppdaterat: 26 nov. 2019

Det är graverande , ja man skulle kunna säga generande, för vetenskapen, det som avslöjades i det s.k. Climategate (enl inlägg nedan). Bortförklaringarna är lika många som fantasifulla från de med byxorna nere, dvs den s.k. klimatrörelsen. Man pratar om oförstånd, diskussioner utan vidare åtgärder, personliga misstag, ja tom att det inte förekommit.


För att förekomma nya skrönor och påhitt ni säkert mött ang detta vill jag påvisa ännu ett genomarbetat material ang de förfalskningar som vi fortsätter att se utan att berörd vetenskap inom alarmisterna vare sig rodnar eller vill förklara.

Prof. Wibjörn Karlén var en av de första att slå larm som jag nämnt, och därefter har flera följt upp bevakningen på ett förtjänstfullt sätt, bl. a. danske klimatforskaren prof. Ole Humlum. Här ett litet föredrag av denne erfarne forskare, som raderar ut ev tvivel som kan finnas ang det haveri som pågått under lång tid. Och som fortsätter än idag med mångas goda minne.


Och det gäller inte bara de sk GISS-data som ni ev förstått?


Skakande och upprörande för mig och många inom vetenskapen. Och genant, för de direkt inblandade, men ca lika genant för de som fortsatt lutar sig mot dessa bedrägerier för sina slutsatser. Och för journalister och politiker som väljer att inte granska och ifrågasätta.

Och hur dyrbart är inte detta för samhället i stort. I klass med ett världskrig??


Jag hoppas fallet blir stort och generande i en framtid när hela falsariet avslöjas för allmänheten, så vi ev slipper fler av den här sorten. Falsarier kommer säkert att dyka upp här och var, men förhoppningsvis inte inom detta område.


Föredraget som är på danska, men rel tydlig och lättförståelig danska tycker jag, finns på:

https://www.youtube.com/watch?v=6MWwIKV3KG0&t=807s


En liten sammanfattning och uppföljning finns på:

http://www.klimatupplysningen.se/2018/03/18/ole-humlum-beskriver-de-oforklarade-temperaturjusteringarna/167 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla