top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Alla vill synas

Det pågår en slags terrorbombning från media och politiska grupperingar av sällan skådat slag. Trots att inget alarmerande inträffat. Eller snarare tack vare. Idag var Himalaya på tapeten igen där man spekulerar vilt ang framtida katastrofer. Enl modeller och studier. Inte med verklig bakgrund och fakta, utan OM. Det är såklart ett gyllene tillfälle att synas och få tillgång till resurser och uppmärksamhet, och få reagerar när det bara faller platt till marken efter några år, och nya pengar äskas inför nya katastrofer. Det är inte så konstigt att folk tror på lögnerna och tror detta är sanningen framställd utan baktanke. Himalaya var som många vet en av IPCC många skandaler för ca 10 år sedan, så det var tydligen dags dra en ny repa på detta ämne och hoppas att ingen kommer ihåg.


Det kan verka tjatigt, men jag vill ändå påminna om verkligheten som den ser ut enl fakta. T.ex. är det viktigt att ha i bakhuvudet att allt baseras på spekulationer enl modeller. Modeller som aldrig hittils fungerat. Modeller som på 1970-talet förutspådde en annalkande istid. Det fungerar ej därför att människan ej besitter makten att råda över klimatet och sannolikt aldrig kommer att hitta en kontrollknapp för detta, vilket är en av förutsättningarna i dessa modeller.

Solens variationer är inte en ingående faktor, därför att variationerna hos denna vår helt avgörande faktor inte passar in och är på tok för svårt att hitta beräkningar för.

Jag vill också påminna om havsytorna som enl havsforskare lika lite visar någon som helst koppling till mänskliga CO2-utsläpp utan fortskrider i sin variation som de gjort de senaste 10000 åren. Den välbekanta exemplet jag brukar ta upp finns på



men det finns hundratals andra jag skulle kunna visa upp med samma slutsatser. Och prognoserna enl gissningarna tidigare ang översvämningar, försvunna Stillahavsöar, dränkta städer (ex New York) osv osv, är för länge sedan överspelade och förpassade till glömskans marker.


Ingen känns vid hur temperatruren utvecklats i verkligheten senaste ca 200 åren, efter jordens tidigare lilla istid, som inte heller passar in att ta med i resonemanget. Dvs att temperuturen varierar helt som den tidiagare gjort efter denna istid utan avtryck från CO2, förorsakad av mänsklig aktivitet.

En snabb uppvärmning under ca 25 år i början på 1900-talet följdes av ca en lika lång avkylningsperiod, en ny snarlik uppvärmning tog vid i slutet på 1900-talet för att därefter vika av i planflykt. Väl beskriven av SMHI-data i SVT-inslag jag nämnt tidigare, och enl bild därifrån.


Och ingen koppling till CO2-utsläppen avkrävs utan detta gift får ej ifrågasättas. Vilket växtligheten ger blanka fasen i och slickar i sig som aldrig förr i modern tid. Koldioxidhalter som var på väg att utarma jorden innan naturliga cykler turligt nog givit en viss återhämtning. Men faran kommer inte att vara överspelad i en framtid om den långsiktiga avkylningen knallar på. Tyvärr.




Gemensamt för de allra flesta av dessa domedagsprofetior är, förutom att de bara är modeller, att faktakontroll och inhämtande av avvikande uppfattningar anses helt onödiga och får inte finnas med. Det är ju FN, Världsnaturfonden, Greenpeace, MP, och andra sanningsvittnen som för fram detta helt ideellt! Och att ifrågasätta detta är såklart bara fake news.


Låt er inte skrämmas av dessa dunkla krafter, som önskar pengar, herravälde och diktatur.

Det kan vara nyttigt att hålla den stora bilden klar för sig innan man lyssnar på sagor ang sådant vi ej har i vår makt att påverka.

165 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page