top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Börsen 240125, kv, del 2

Uppdaterat: 26 jan.


Ännu inget avgörande i USA och bara mycket små rörelser snett ner. RUA enl bild, 1 timmesdiagram, säger väl en del var gränserna ligger.





Kina och de övriga delgrenarna skulle det bli. Vi ser ut att vara inne i kritiska faser långsiktigt på väldigt många håll, och Kina/HSI och bankerna i USA ser mest hotande ut just nu precis som tidigare, men naturligtvis är det kedjereaktioner som kommer att fortplanta sig i systemet till i snart sett allt, om/när det väl tar mera fart. Och jag är som ni märker inte särskilt hoppfull. Men "first thing first" så vi får se om det spricker upp mera tydligt i utvecklingarna.


Kina - Hang Seng.

I samma inlägg som jag skrev om igår, 02 oktober 2021, tog jag upp en del index:


Jag nämnde där att HSI såg sämst ut av alla just då. Ingenting har förändrats i detta avseende utan det rasar på lite ryckigt, men mycket lite uppmärksammas av de enorma problem planekonomin därborta brottas med. Diagrammet är veckodiagram från ca 1987, (där f.ö. även kraschen globalt 1987 tydligt syns i bild) och det röda lodräta strecket är tidpunkten jag skrev förra inlägget om HSI. Fastigheter och belåning mm är kuslig läsning liksom aktieutvecklingar i stort, och intrycket är att man inte har en susning om hur man skall reda ut detta. Man förbjuder blankning, man tillåter blankning igen för vissa, men förbjuder försäljning från fonder, man tillåter viss försäljning igen, man beslutar om enorma aktieköp för att stabilisera marknaden......... osv.

Vågorna nedan förskräcker, men ännu har inte golvet fallit undan riktigt. I korthet ser bilden ut som att vi ev. kan stå inför en återhämtning mot ex 21500, eller möjligen mot ca 27500 även om det mera är en önskedröm och ML-korridorerna kommer sannolikt att ge tydliga besked om återhämtningarna bara är tillfälliga. Karaktären på senaste skarpa nedgång ger en sådan indikation, att det ev. skall studsa upp igen, en s.k. B-våg, men mycket osäkert. Återhämtning måste ske ca härifrån och senast kring ca 13000 om det skall lyckas. Oavsett vilket, gissar jag att nuvarande två bottnar kommer att få ge vika med tiden, med besked. Jag skall försöka uppdatera detta efter hand som något av värde sker.


Sverige OMXSPI:

... Intrycket är att återhämtningen nått sitt max vid ca botten på tidigare längre ML-korridorer men en förnyat försök att ta sig igenom kan finnas kvar. Över ca 920 skulle ev även 970 eller högre vara möjligt, men ev etablering under ca 850 skulle vända på steken. Jag lutar åt det senare.....

Inte så mycket har ändrats och jag tror ni kan ana vilka nivåer som kräver svar innan det kan bli tal om nytt ryck. Men inte uteslutet.



OMXS30:

 ... etablering över ca 2440 skulle kunna innebära fortsättning mot ca 2600 eller högre men chanserna ser mycket begränsade ut, åtminstone innan längre rekyler. Negativa signaler bekräftas under ca 2200...

...... skrev jag senast och det gäller fortsatt.....

Och inget särskilt har hänt varför detsamma gäller och ganska snarligt OMXSPI.



Bankindex i USA, BKX:

....Bankindex i USA tog sig över mittlinjen jag nämnde och nästa stora motstånd möter ev. i området 102-104. Etablering däröver vore positivt på många sätt men jag är fortsatt negativ till att det skulle lyckas. Vänder det tillbaka under mittlinjen och ca 85 är vi sannolikt på väg mot 64-66 eller lägre områden....

Så ser det ut fortsatt men index ser ut att reagera på en lite annan korridor enl bild men det kan vara tillfälligt. Det är således kortsiktigt lite kritiskt, men i övrigt gäller det tidigare.



Treasury Yield 10 Years (^TNX):

.....Rekylen upp i de långa räntorna ser ut att ha startat och kan ev ta längre tid med slag neråt emellanåt och under många veckor eller t.o.m. månader, men fortsatt ser det mera tillfälligt ut och ser ut att ha max räckvidd på ca 4.80. Stämmer det ser en ny nedgång mot ca 3.90 eller betydligt lägre naturlig ut. Etablerar sig räntorna istället över ca 4.80 är vi på djupt vatten och skulle kunna innebära fortsättning mot ca 6.30 eller högre och vore naturligtvis en katastrof för marknaden i övrigt.....

...skrev jag senast, men programmets räkning kan mycket väl vara rätt och då skulle vi ta oss vidare neråt direkt. Det bör avgöras inom kort i så fall med ev. tydligare nedgång, men fortsatt kan det räcka med en mindre nedgång och sedan ny högre uppgång under mycket längre tid.

Etablering under ca 3.90 skulle peka på ca 3,65 eller lägre.


USA-dollar USD:

.....USD har nu chansen att göra en lite starkare uppgång inom kort. Viktigaste området finns fortsatt vid 107-109........

USD liksom ädelmetaller ser ut att lurpassa på varandra och jag är mycket osäker på vägvalet.

Det lutar mera åt en ny nedgång inom kort men bara lite begränsat och tar sig USD över ca 105 kan även ca 109 eller högre bli möjligt. Först måste den ta sig tillbaka in i ML-kanalen dock. Blir det oro på börsen brukar USD ta sig i kragen och ev fortsätta uppåt.




Guld:

Guldet ser ut att ha ca ca 1990 resp ca 1950 som indikerar större svaghet och på ovansidan gäller det att ta sig över ca 2070 resp ML-taket. Jag gissar just nu att det kan slå lite upp och ner ytterligare ett tag, till dess USD bestämt sig men det negativa överväger just nu.



Silver:

.... gränserna ser ut att här ligga på ca 21 resp. ca 26.30 och 27.30. En rekyl inom kort mot ex 25.30 skulle vara naturligt så osäkerheten kan kvarstå flera veckor ytterligare....

Jag är mera negativ även till silver men USD bestämmer sannolikt, även om kopplingen varit lite mindre tydlig senaste tiden. Under ca 21 bör undvikas således och i övrigt enligt bild.



Bitcoin:

..... Btc visar fortsatt viss styrka och marschen mot ex 55T ser realistisk ut fortsatt och så länge inte etablering under ca 34T sker. Mittlinjen i ML-kanalen, ca 65T ser inte längre omöjlig ut, men vänder det ner ex under början av feb kan det ev. gå undan, men jag ser inga större svagheter för tillfället och vågorna antyder minst en lite märkbar fas uppåt kvar....

Så ser det ut ännu, och jag tippar på ytterligare en period med stigande kurser inom kort. Men bara så länge inte ca 34T underskrids mer än tillfälligt.



Brent Crude Oil:

....Det bör klarna inom någon vecka om ytterligare nerslag finns med i utvecklingen mot ex ca 70 eller lägre, men tar den sig över ca 84 kan den sannolikt fortsätta upp vidare mot ex 103-106 eller högre......


Oljan Brent har tagit tid på sig men tar nu ev fart. För att inte vända till negativt utseende bör den hålla sig över ca 75 och även mittlinjen kan bli problematisk om det fortsätter uppåt men just nu ser det rimligt ut med längre uppgångar än så om ca 84 klaras av.



25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page