top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

USD, Guld och Silver 201124 ca kl 11

Det blev inte oväntat och heller inte så oönskat en ny körare neråt. Vi tog oss under gårdagen ner till 1830 och har idag varit ner till 1820 så här långt. Vi ser ut att närma oss en vändning men det naturligaste vore en ytterligare fördröjning och nedgång till ca 1800. Optimalt vore en botten ca 27 nov i guldet men hela perioden fram till ca 10 dec skulle vara fullt normal utveckling det också, men ev vändning kan komma i princip härifrån utan att förvåna.


Silvret som varit förhållandevis något starkare eller mindre svagt i sin utveckling kan därmed tolkas lite annorlunda, men en avslutande körare vore inte oväntad heller här. Som tidigare vore ev etablering under ca 1800 (tillfälligt lägre är inte särskilt alarmerande) resp ca 20,5 mindre bra för den som vill se styrka, men jag lutar fortsatt åt att en vändning är rel nära förestående, men återstår att bevisa.

För att tro på större styrka bör nog guldet etablera sig över ca 1920 och senare ca 1995 medan silvret förhoppningsvis tar sig över ca 26,70 mera beständigt.


Tekniskt sett har guldet och ev även silvret nu laddat upp genom en korrektion i två steg där jag nog själv trodde att den första botten skulle räcka men å andra sidan kan en längre uppladdning ge större kraft i nästa fas, men inte givet.


USD (DXY) som bidragit starkt till utvecklingen sprätte upp rel kraftigt under gårdagen men redan idag visar den nya svaghetstecken varför jag lutar åt att gårdagens utveckling var en sista fas i en mycket svag rekyl. Ännu har den inte brutit sin senaste botten, som inträffade igår så det finns anledning att bevaka även detta. Ett brott neråt för ex SEK under 8,50 skulle kunna vara ett tecken på ny fas neråt i USD, för den som inte kikar på DXY-dollarindex.

DXY kan med fördel analyseras på tradingview.com, som också har de flesta verktyg man behöver för att även kika på guld (XAU), Brent (BRN) S&P500 och mycket annat. En fantastisk gratissida med kraftfulla hjälpmedel ner till minutupplösning för index och amerikanska aktier mm.





16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page