top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

USD/DXY 210118 ca kl 15

Dollarindex har försvagats enl plan i ett anmärkningsvärt tempo senaste året och frågan är när en ev lite större rekyl infinner sig. Långsiktigt talar mera för betydligt lägre nivåer dessutom men det vet vi inte mera tydligt förrän USD och dess sammanvägda index DXY ev når ca 84 om det skulle inträffa.

Min tolkning för tillfället är att vi befunnit oss i en mellanliggande ABC-våg (sannolikt en större B-våg, motsv) från botten mars 2008 och ev har vi nu sedan toppen dec 2016, med en lägre topp i mars 2020, nått en större och avslutande C-våg alt en trea, som kommer att ta oss vidare neråt efterhand mot ganska förvånande nivåer.


Många förväntar sig att uppgången sedan början av året skall ta oss mycket högre och det är fullt möjligt. Etablerar sig index över ca 91,3 ser det definitivt ut som vi skall nå ytterligare en bit uppåt, vilket naturligtvis skulle kunna påverka ex guld/silver.


Det ser ännu ut som vi saknar minst en våg neråt dock, men det avgörs således av området kring 91,2-91,3 kortsiktigt. Långsiktigt räknar jag således t.v. med ytterligare försvagning, efter ex någon månad eller mera (om över 91,3), men ännu har vi inga starkare tecken på att denna nedgång gör något längre uppehåll, även om det kan avgöras redan inom någon vecka.


Skulle vi inom några månader eller mera leta oss över ca 104 kan det dessutom gå en bit till men det är mindre sannolikt enl min tolkning just nu. (diagram 30 min resp vecka enl nedan)












19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page