top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

SMF+EDV=EDV?

Semafo infriade den negativa räckvidden jag nämnde när den stod kring 24 SEK:


...ev vändning från ca 20.70 alt 18.30 riskerar att bli temporära vändningar mot än lägre nivåer därefter. Kanske tom ner mot ca 10-11 CAD eller lägre på längre sikt...


...och som lägst har den noterat 11,20 innan den vände upp. Den fick snart hjälp av ett förslag till sammanslagning med Endeavour Mining (EDV.TO), också noterad i Kanada.


Det låter som en rimlig sammanslagning då båda har bra guldprojekt i Afrika. Men därmed också med hög risk, vilket som sagt Semafo fick erfara för några månader sedan.


Aktieägare i Semafo kommer att erhålla 0,1422 aktier i EDV för varje egen aktie och därmed kommer kursen i stort att styras av utvecklingen i EDV, då huvudägarna redan accepterat budet och dessutom skjutit till mera kosing för framtida verksamhet och expansion. Båda kommer dock att handlas vidare sannolikt flera veckor eller mer innan detta är klart.


Självklart kommer guldpriset att vägleda och styra men sett till den längre utvecklingen ser det mycket spännade ut för EDV då den under senare år bildat en mycket stor sk huvud-skuldra-formation, vilket ev kan förstås enl bild.


För att denna tekniska formation skall blomma ut och ev infria sina löften bör därför EDV etablera sig över ca 31 CAD (Kanadadollar). Gör den det är sannolikheten rel stor att den på sikt, flera månader eller mer når området kring ca 58-60 eller högre. Kan såklart gå snabbare vid ev guldrush. Ca dubbla avståndet från botten på formationen till ca 31. Vi får se om guldpriset ger den hjälp som behövs för att detta skall ske, och i så fall när?


I övrigt enl bif bilder.






25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page