top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Sitt still i båten

.... Det är en klyscha banker och dess rådgivare svänger sig med till "Svensson" och till media om de blir tillfrågade. Här precis som i många andra frågor gör journalister och andra inte någon faktakoll och förstår inget själva. Ett förskräckligt råd som i perioder inte kommer att bli lika frekvent använt, gissar jag. Lika uselt råd som det var vid toppen år 2000 som vid toppen år 2007. Och som det ev blir igen?

För att skydda sina surt förvärvade pengar, ex pensionspengar och pengar placerade i breda fonder krävs inte många minuters insats varje år. Kanske en koll på ett diagram ett par gånger om året. Ett exempel på strategi skulle kunna vara det bifogade, nämligen två medelvärden i ett månadskort, dvs varje stapel är en månads kursutveckling. Ni kan roa er med att att räkna ut avkastning vid ingång vid olika tidpunkter med denna taktik jmf medatt sitta still i någonting.

Men det i särklass viktigaste är att man på enkla sätt kan skaffa sig en gratis försäkring mot bankernas spekulationshaverier och andra amatörers felaktiga beslut. Säger inte vilkas!

Här i S&P500 med MV 5 och 35. Vill man dessutom ta hem lite mera vinster kan man som sagt addera trender till sina beslut och hamna närmare topparna, men det innebär också en något noggrannare koll och lite mera insikt om/när man skall gå in igen osv.


Inte särskilt avancerat eller svårt att göra för var och en.


https://drive.google.com/open?id=1yWZIyCZ4G6wqPsrJFE4cPlZ6buGI4Y0O



129 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page