top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Guld och silver 201209 ca kl 21

Ädelmetallerna tvekade ytterligare några timmar efter förra inlägget och guldet satte en mera exakt botten vid sin ML-mittlinje (Medium Line - högaffel) varefter det vände upp enl förväntningarna. Guldet har ännu inte brutit sig loss ur sin nedåtgående ML-korridor så vi får invänta detta ev tecken på styrka, men mycket talar för att vi är nära en starkare fas uppåt, en sk trea eller C-våg, såvida vi inte faller ur dessa uppåtgående ML-korridorer. Silvret ser ut att vara ute i fria luften men jag räknar med att guldet är den styrande faktorn även framöver.


Det var också slående hur utvecklingen plötsligt under några minuter bröt sig ur bindningen till USD och inledningsvis gick både USD och guld/silver uppåt. USD kroknade dock ganska omgående och gick som förväntat lägre.

Det berodde såklart på att större aktörer tyckte det blivit billigt eller dags att göra en ny körning uppåt, men kampen är inte avgjord i det korta och fortsatt ligger de "kritiska" nivåerna kvar om uppgången ändå kommer av sig, dvs ca 1760 resp 20,5.


Skall vi börja fundera på riktigt höga höjder måste guldet stabilt över ca 2000 och silvret över ca 27.





27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page