top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Guld och silver 201128

Guldet fortsatte mycket väl enl förväntningarna och även den lite större cykeln från ytterkanterna jag nämnde är därmed korrigerad.

Vändningen så här långt kom mycket exakt både vid elipsen men inte minst vid mittlinjen i den korta "högaffeln" i den senaste vågen ner, där man kunde följa utvecklingen minut för minut under fredagen, precis som vanligt på https://www.tradingview.com/ enl bild. Ett sanslöst bra hjälpmedel för att hitta både kortsiktiga och längre "set ups", med ett tämligen simpelt verktyg få verkar förstå att använda. Den sista vågen ner( som det ser ut just nu, behöver inte vara så) visade upp en begynnande sk ABC innan den ev avslutande femvågiga C-vågen avslutade i något som ser ut som en sista urskakning.


Jag gissar därför att vi får se en vändning upp för en tid, men det är på tok för tidigt att veta och tyvärr är alternativen fler än så och det finns många saker som ännu inte visat sin tydligare signaler för tillfället. Först måste etablering över ca 1850 ske och senare fortsätta högre ur sin senaste högaffel osv.


Den sannolikt viktigaste faktorn är liksom tidigare utvecklingen i USD som senaste veckorna varit nästan exakt (omvänd) och omedelbar i sina rörelser mot guldet. Det brukar vara en god följsamhet i dessa relationer men senaste tiden verkar "alla" kika på detta.


Jag kan inte säga att jag är säker på hur USD kommer att utvecklas närmaste dagarna, men på många veckors sikt är jag övertygad om att vi kommer se USD ännu mera försvagad om det inte skulle ske omgående. Både mot SEK, men också mot ex EURO och många andra valutor. Just det som dollarindex DXY är till för att visa.


Den andra osäkerheten gäller silvret som ännu inte korrigerat hela uppgången från sina ytterkanter sedan botten i mars mer än den första korrektionsfasen, men det är heller inte nödvändigtvis så att den måste ner till sin nästa nivå utan detta stämmer även som avslutning innan nya klättringar, och som korrektion enl sin "egentliga" tidigare våg som ev framgår av bilden . Silvret har ju inte haft samma utveckling i vågorna som guldet, som hittade sin senaste stora botten 2015, medan silvret bottnade i mars i år. Vi lär få svaret närmaste börsdagarna, och klarar silvret av en vändning redan ca härifrån är det ett mycket positivt tecken.


Summa summarum gissar jag mycket preliminärt att guldet bottnat för en tid men det behövs bara en ytterligare nedgång med etablering under ca 1760 för att förmörka bilden så det är mera spännande än på mycket länge.


Silvret skulle kunna tveka ytterligare men om det tar fart uppåt bör utvecklingen å andra sidan ha förutsättningar för en starkare utveckling än guldet.


Det som kittlar är naturligtvis ev starkare uppgångar över tidigare topp och skulle guldet ta sig över ca 2070-området mera beständigt ser även 2700 och troligare 3700 kunna tas ut på rel kort tid. Men där är vi verkligen inte ännu utan först måste vi se huruvida en vändning är på plats och hur stark en uppgång i så fall blir.


Jag skall försöka återkomma när jag ser något mera.






27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page