top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Guld och silver 200530

OSC, en av mina bästa vänner! Det blev som vanligt och rekylen infann sig, vilket nu tagit ner OSC-indikatorn till noll. Därmed är det möjligt för lite större och längre uppgångar, men inte heller någon naturlag att det måste bli så utan betydligt lägre nivåer är möjliga även på nersidan såklart.

De flesta guldaktier ligger fortfarande mycket högt i sina indikatorer, men eftersom råvaran sannolikt kommer att dominera utvecklingen får vi nu se huruvida guldet klarar av att bryta igenom området kring 1770. Som vanligt har det bildats ett nytt motståndsområde något högre upp efter en lite tydligare rekyl vilket även kräver att ca 1785 tas ut, men jag gissar att 1770-området kommer att visa avgörandet oavsett, dvs klarar guldet att etablera sig ovan 1770 vid stängning kommer det även att gå vidare förbi 1800-området, mot ca 1845 eller högre och preliminärt ser området vid ca 2090-2100 ut som det naturligaste målområdet i första hand. Under förutsättning att 1770 besegras, vilket återstår att se. Som ni ev ser finns även ca 1955 med som intressant område och flera kommer att tillkomma i så fall, vilket jag får återkomma till efter hand.

Och precis som tidigare vore ev etablering under ca 1640 mycket negativt. Jag gissar på fortsatt uppåt men inget är givet ännu.


Silvret som inte hade motsvarande spärrar pga sin tidigare svaga utveckling utvecklas fortsatt starkt och det blev ev lite av ett genombrott när ca 17.6 klarades av.Det ser således positivt ut fortsatt även för silvret och bör således nå det tunga områden vid 19.5 resp 20.50-21.50 så får vi se vad som skett och sker efter det.




18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page