top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Börs 220303

Ca kl 20


Det fortsätter med ganska extrema utvecklingar och det är inte så förvånande kanske med de hemskheter som pågår i de gamla kommunistdiktaturerna. Känns overkligt och förfärligt.


Hur som helst, i indexen har inte så mycket nytt hänt men det negativa fortsätter att dominera men då USA ännu inte vikt ner sig under viktiga nivåer så får jag återkomma till detta.

Räntorna vänder ner helt naturligt när indexen dyker, men det kan mycket väl finnas mer eller mycket mer uppåt, så inte heller där finns mycket nytt, och inte heller ang bitcoin.


Det jag ville visa är istället två, som det ser ut, viktiga skiljelinjer när det gäller guld och olja.

För guldet sprätte det iväg uppåt i samband med invasionen men slog huvudet i mittlinjen på ML-kanalen som så ofta och därmed kvarstår osäkerheten ang fortsättningen. Jag vet fortsatt inte vad som blir utfallet, men orkar guldet etablera sig över ca 1980-1990 har det påvisat en första signal om att ev mycket högre nivåer kan bli aktuella redan nu och då får ca 2050-nivån visa om det ev skall rusa lite mera okontrollerat uppåt.

Jag lutar fortsatt mera åt att det blir ytterligare ett slag neråt men är öppen för båda alternativen så länge det inte backar och etablerar sig under ca 1860 igen.


Silvret (veckokort) lär följa utvecklingen i guldet i stora drag och måste över ca 26,50 och får helst inte backa under ca 23. Klarar den etablering över 26 kan mycket högre bli aktuellt och ev accelererande, men som sagt, tveksamt även här om det lyckas.


(klicka i bild för större format)





För oljan som drog iväg med ökande kraft, som man kunde förvänta börjar nu komma upp väl högt, men högt kan bli högre eller mycket högre ibland.

Kikar man även på de långa ML-kanalerna, som jag varit tvungen att hämta från annan databas (inte helt exakt) så är vi även där ev framme vid viktigt vägval. Ev etablering över ca 120 kan ev öppna för sådan panik men såklart kan det finnas mellanting och rekyler även efter en sådan ytterligare uppgång. Vi ser ut att ligga aldeles för tidigt, flera månader, för högre, men det är som sagt extrema lägen för tillfället och om det spricker upp kan det ev också bli extrema rusningar. Korten visar väl lite mera vad som gäller av olika val och nivåer.





23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page