top of page
  • Skribentens bildAlvar Nurre Nyrén

Börs 220222

Ca kl 13


Nervositeten är naturligtvis på topp i detta ganska unika läge med en långt gången börscykel

som ev kan tänkas vara över för lång tid samtidigt som svåra och otäcka geopolitiska händelser spär på osäkerheten.

Ännu har inget skett av avgörande betydelse då USA har en bit kvar till sina tydligare signaler om det skulle bli fallet. Bilden har inte ljusnat utan snarare tvärs om såklart, men fortsatt gäller nivåerna enl tidigare där Sverige, Tyskland är nere på minerad mark redan, men för tillfället vänder upp.

Det kan ta tid att få tydligare svar vid ev större rekyler eller uppgångar, men jag är mera negativ till att det skall lyckas mer än tillfälligt.



Guld och silver vände ner med precission vid sina förväntade nivåer 1880 resp 24 men har sedan i kraft av politiska osäkerheten lyckats vända upp. Mera talar för att det är tillfälliga uppgångar då vågorna ser korrektiva ut, men skulle guldet etablera sig över 1930 kan det ev gå vidare över 2000 och sedan får vi se vad som sker om vi når upp till ca 2050.

Vänder vi ner under 1880 igen ser det hela ut som tidigare i stora drag, men allt kan hända i en osäker värld så jag är själv spänd på att se om de negativa signalerna spelar ut enl tidigare.


USD/DXY (bild DX=F) ger ännu ingen större avgörande vägledning men intrycket är fortsatt att det kommer att vända upp mera en tid, ev efter ytterligare tvekan, men alternativen neråt skulle således fortsatt visa på motsatsen.








Oljan tar fart igen efter mindre rekyl och mera ser det ut som vi skulle kunna spränga taket som vi nådde upp till idag och ev ta oss mot 115-området eller högre men det kan också påbörja sin längre sidledes eller snett neråtriktade korr enl tidigare beskrivning.

Bitcoin ser ut att fortsätta neråt enl tidigare mot ex 28T, eller lägre, och här kan man lämpligen bevaka ML-korridorer i vanlig ordning för bra uppfattning och signaler om ev. förändringar.



USA 10-årsräntan TNX vände ner från sin kritiska nivå men det ser mera sannolikt ut med nya uppgångar, ev efter en mera långvarig rekyl under flera veckor, men skulle börserna vika ner sig ännu mera tydligt kan det påverka och toppa för längre tid, så lite enkel ML-bevakning är att rekommendera även här.


Och slutligen kort om bankindex BKX som inte hunnit särskilt långt men ändå för tillfället visar på ökande svaghet, och det är bara att bevaka hur denna viktiga indikator tar sig vidare.




18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page